Forebyggelse af svamp i skeden

Nogle tror at intimsæbe kan kurere en infektion med underlivssvamp. Det er ikke rigtigt. Intimsæbe er hverken svampedræbende eller svampehæmmende, og kan ikke anvendes til at behandle underlivssvamp.

Dit underliv kan have svært ved at tolerere daglig brug af sæbe og shampoo. Ofte er vask med almindeligt vand mere skånsomt og tilstrækkeligt. Intimsæbe kan være et alternativ til almindelig sæbe, men bør ikke benyttes hver dag.

Når man har fået en svampeinfektion i skeden, skal den behandles med et lægemiddel som fx Canesten®.

Tips til at mindske risikoen for svamp i skeden:

  • Overdreven vask og brug af sæbe i skeden frarådes

Svamp og yoghurt

Svamp i skeden kan ikke behandles med yoghurt. Hvis man har en svampeinfektion i skeden skal det behandles med et lægemiddel som fx Canesten®.

Sex og svamp i underlivet

Svampen Candida Albicans findes overalt i naturen og forekommer således både hos mænd og kvinder. Derfor kan både mænd og kvinder få en svampeinfektion. Dog er det kun ret få mænd, der udvikler svamp på penis. Symptomerne er kløe og rødt udslæt under forhuden på penis. Skulle symptomerne forekomme, er det vigtigt at behandle infektionen. Undgå vaginalt samleje under behandling med Canesten®, da infektion kan overføres til partneren, og sikkerheden af latexprodukter som kondom og pessar kan være nedsat. Svamp i underlivet er generende men ufarlig og er ikke en kønssygdom.

Top