Ofte stillede spørgsmål om svamp i skeden

Jeg har kløe i underlivet… er det svamp i skeden?

Kløe er et velkendt symptom på svamp i underlivet / skeden, så måske er det hvad du har. Hvis kløen strækker sig over nogle dage, og du også har noget rødme og svie, kan det godt være svamp. Hvis det er første gang du oplever disse symptomer så tal med din læge.

Jeg har hørt at svamp i underlivet godt kan vende tilbage. Kan man selv gøre noget for at forebygge det?

Hvis du oplever, at svampeinfektionen kommer tilbage gentagne gange bør du tale med din læge. Det anbefales at du undgår overdreven vask med sæbe og shampoo i dit underliv, fx direkte i skeden. Vær opmærksom på at der også kan sidde svampesporer i gammelt, uvasket undertøj og brugte håndklæder. Du bør derfor skifte undertøj dagligt. Behandling med antibiotika kan også fremprovokere en svampeinfektion.

Hvordan behandles svamp i underlivet?

Vi anbefaler brug af et godkendt lægemiddel som fx Canesten®. Canesten er i håndkøb i Danmark. Det vil sige, at du kan købe Canesten® uden recept direkte på apoteket og hos Matas. Hvis dine symptomer vender tilbage, bør du kontakte din læge. Husk at læse indlægssedlen før brug og overhold din behandling.

Kan jeg smitte min partner med svamp?

Svamp i skeden eller på penis er ikke en decideret kønssygdom. Hvis du har samleje med en person, der har en svampeinfektion, behøver du ikke at blive smittet. Men det kan dog ske. Udvikler du symptomer skal du behandles, selvom infektionen er ufarlig kan den være irriterende. Hvis din partner har kløe eller rødme eller svampelignende symptomer, så kontakt lægen for korrekt diagnose og behandling.

Top