Ofte stillede spørgsmål om bakteriel vaginose

Hvad er bakteriel vaginose?

Bakteriel vaginose kan lidt groft karakteriseres som den ”ukendte” infektion i vagina. Det skyldes, at infektionen ikke er så velkendt blandt kvinder, selvom den forekommer ret hyppigt. De fleste kvinder kender til svampeinfektion i skeden men færre kender til bakteriel vaginose.

BV skyldes vækst af bakterier, som normalt kun findes i skeden i begrænsede mængder - fx bakterien gardnerella vaginalis. Disse bakterier finder gode vækstvilkår i slimhinderne i skeden, hvis forholdene i skeden ændrer sig, fx hvis miljøet i skeden bliver mere basisk.

Hvilke symptomer er der ved bakteriel vaginose?

De vigtigste symptomer på bakteriel vaginose er en ubehagelig, fiskeagtig lugt, unormalt udflåd og ubehag i skeden. Ændring af surhedsgraden i skeden anses for at være primær årsag til bakterievæksten. Ændring af bakteriefloraen og af surhedsgraden i skeden er årsagen til lugten.

I modsætning til bakteriel vaginose, der er en infektion med bakterier, så er ”svamp i skeden” en infektion med svampesporer. Infektion med svampesporer kløer ofte mere og lugter ikke på samme måde.

Jeg lugter dårligt forneden! Hvad gør jeg?

Hvis du pludselig oplever en dårlig lugt fra din vagina, så har du måske bakteriel vaginose. Dette kan ikke vaskes væk med sæbe. Hvis du er usikker på dine symptomer så bør du kontakte din læge eller apotekspersonale.

Hvornår skal jeg kontakte lægen?

Kontakt lægen, hvis symptomerne bliver værre, hvis du får smerter, hvis ubehaget ikke aftager, hvis dit udflåd er blodigt, eller hvis du har udflåd i forbindelse med overgangsalderen. Du skal også kontakte lægen, hvis du er gravid og tror, at du har en infektion i skeden. Hvis du ikke oplever nogen bedring af dine symptomer efter at have brugt Canesbalance® vaginal gel som anvist, skal du rådføre dig med lægen så hurtigt som muligt. Drøft med lægen, om der kan være tale om noget andet end bakteriel vaginose.

Top